top of page

MS Silja Europan teatteri

MS Silja Europalla on noin 900-neliöinen ja noin 560- paikkainen teatterisali 6.kannen perässä. Siellä voidaan esittää näytelmiä ja muita esityksiä, näyttää elokuvia ja se toimii hyvin myös isona kokous- ja konferenssisalina.

Teatteri on ollut verrattain vähäisellä käytöllä ja sen ilme oli jo vanhahtava ja kulunut. Vuosina 2017-2018 se kuitenkin koki valtavan muodonmuutoksen, kun tila remontoitiin kauttaaltaan ja sinne vaihdettiin mm. nykyaikaiset teatterituolit. Layoutia selkiytettiin ja tuolirivistöjä muutettiin niin, että joka paikasta on hyvä näkyvyys. Toiminnallisten parannusten lisäksi teatterin ilme haluttiin nyt ylellisemmäksi ja siten houkuttelevammaksi. Aulatilat suunniteltiin salin ilmeen mukaisiksi ja kulkuyhteyksiä saliin selkiytettiin.

Suunnittelimme salin ja aulatilojen väliin transparenttisen ja kolmiulotteisen seinäkkeen erimuotoisista ristikkoelementeistä. Sama kuvioaihe toistuu salin sivuseinissä ja osittain myös katossa. Väreiksi näihin elementteihin valitsimme himmeän kullan luomaan ylellisyyttä ja kontrastina määrittelimme tilan väritykseksi tumman luumun, joka toistuu mm. istuimien verhoiluissa ja esiripun värissä.

Aulan kalusteet ovat monoliittisia, vaaleita kappaleita, jotta tilan ilme pysyy kokonaistaideteoksena, eikä sitä ole kalustettu normaaleilla pöydillä ja tuoleilla. Myös porrasaula tässä kohdassa poikkeaa muista auloista ja se on sisustettu teatteritilan tyylisesti.

bottom of page